Параметричний метод нормування у будівництві

  • V.H. Tarasіuk Канд. технічних наук, заступник директора з наукової та нормативно-методичної роботи, ДП «Державний науково-дослiдний iнститут будiвельних конструкцiй», м. Київ, Україна https://orcid.org/0000-0002-3844-1376
  • O.L. Belokon Канд. технічних наук, завідувач відділу, ДП «Державний науково-дослiдний iнститут будiвельних конструкцiй», м. Київ, Україна https://orcid.org/0000-0002-4722-9350
Ключові слова: параметричний метод нормування у будівництві, приписувальний (або розпорядчий) метод нормування у будівництві, цільовий метод нормування у будівництві, будівельні норми, підтримуючі національні стандарти

Анотація

Наведено параметричний метод нормування у будівництві як один із важливих механізмів нормування у будівництві та формування безпечного середовища для життя і здоров'я людини. Встановлено, що на сьогодні в Україні під час розроблення будівельних норм здебільшого застосовують приписувальний (або розпорядчий) метод нормування у  будівництві, що не відповідає нагальним потребам на будівельному ринку та створює перешкоди для запровадження інноваційних та прогресивних технологій.
Застосування приписувального (або розпорядчого) методу нормування у будівництві не надає можливості проектувальнику в прийнятті альтернативних рішень та полягає в поелементному описі будівельного об'єкта, що в свою чергу призводить до того, що будівельні норми перетворюються в жорстку інструкцію.
Проаналізовано параметричний метод нормування у будівництві та встановлено його переваги над іншими існуючими методами. Застосування параметричного методу нормування у будівництві забезпечить отримання нових можливостей будівельному ринку України шляхом розроблення якісних сучасних будівельних норм, що суттєво зменшуватимуть кількість необґрунтованих обов’язкових вимог при проектуванні і сприятимуть використанню інноваційних та прогресивних технологій і рішень у будівництві.

Завантаження

Данные скачивания пока не доступны.

Посилання

Distance Learning. Lecture 4. Building rules and regulations; building legislation. Common worldviews. Retrieved from http://dergbud.org.ua/lectures/144-category1-lecture4.html.

The parametric standardization method implementation for modern solutions application in construction. Retrieved from http://www.ukrgrupproekt.com.ua/index.php/9-novyny/90-vprovadzhennya-parametrichnogo-metodu-normuvannya-dlya-zastosuvannya-suchasnikh-rishen-u-budivnitstvi.

The Minregionbud proposes to introduce a rationing parametric method in construction. Retrieved from https://economics.unian.ua/realestate/10148954-minregion-proponuye-vvesti-parametrichniy-metod-normuvannya-v-budivnictvi.html.

The construction market of Ukraine will get new opportunities. Retrieved from http://budport.com.ua/news/6174-budivelniy-rinok-ukrajni-otrimaye-novi-mozhlivosti.


Переглядів анотації: 207
Завантажень PDF: 471
Опубліковано
2018-12-04